Witlof rolletjes met gerookte zalm

Dit recept voor witlof rolletjes bevat gerookte zalm, een vissoort die rijk is aan omega 3-vetten. Deze gezonde vetten zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid.

Het gerecht bevat niet alleen een flinke portie omega 3 vetten, maar is ook koolhydraatarm, heeft een goede smaak en is niet moeilijk te maken.

  • Porties – 2
  • Voorbereidingstijd – 35 minuten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de witlof 5 à 10 minuten, totdat deze gaar is. Ga ondertussen verder met het recept.
  3. Halveer de cherrytomaten en hak de verse dille fijn.
  4. Kluts de eieren in een kom en voeg de Hüttenkäse, de geraspte geitenkaas, de helft van de fijngehakte dille en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  5. Laat de witlof uitlekken in een vergiet en knijp de witlof vervolgens goed uit, zodat al het overtollige vocht is verdwenen.
  6. Verwijder de harde onderkant van de witlof (en eventueel de bittere kern). Zorg ervoor dat de witlofstronkjes niet of zo min mogelijk uit elkaar vallen.
  7. Wikkel de gerookte zalm om de witlofstronkjes en leg de witlofrolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  8. Giet het eimengsel over de witlofrolletjes en verdeel de cherrytomaten erover.
  9. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de witlofrolletjes 10 à 20 minuten, totdat het eimengsel is gestold.
  10. Schep de helft van de witlofrolletjes op een bord en garneer met de overgebleven fijngehakte dille.
  11.  

Wat heb ik nodig?

  • 250 gram gerookte zalm
  • 800 gram witlof
  • 100 gram cherrytomaten
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • 2 eieren
  • Paar takjes verse dille
  • Zeezout en zwarte peper

Wat zijn de voedingswaarden van dit recept?

  • Energie: 617 kcal
  • Eiwitten: 58,5 gram
  • Koolhydraten: 14,5 gram
  • Vetten: 34,5 gram
  • Vezels: 6 gram

Meer Koolhydraatarme recepten …

[bws_pdfprint display='pdf,print']