Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Deze Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn erg lekker. Serveer de gehaktballetjes met bijvoorbeeld rijst en een Mexicaanse salade of nacho’s.

  • Recept voor 2 personen
  • Tijd: 30 min.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng in een kom het gehakt met 2 tl Mexicaanse kruidenmix (1 tl bewaar je voor de saus), 1 teen knoflook en het ei.
  2. Voeg vervolgens beetje voor beetje paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt (ik heb ongeveer 5 el gebruikt).
  3. Vorm met je handen kleine gehaktballetjes.
  4. Giet een scheut olie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  5. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
  6. Snipper de rode ui en giet een nieuw scheutje olie in dezelfde of een andere pan.
  7. Na een paar minuten voeg je de tomatenpuree toe en bak je die 1 minuut mee.
  8. Vervolgens kunnen de tomatenblokjes, 1 tl Mexicaanse kruidenmix, 1 tl koriander en de gehaktballetjes erbij.
  9. Meng alles door elkaar en warm de saus op.
  10. Strooi vervolgens wat geraspte (cheddar) kaas eroverheen.
  11. Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

Wat heb ik nodig?

  • 250 gr rundergehakt
  • 3 tl Mexicaanse kruidenmix (zelfgemaakt of een kant-en-klare kruidenmix)
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 2 handjes geraspte cheddar kaas
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl koriander

Meer Koolhydraatarme recepten …

[bws_pdfprint display='pdf,print']