
Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Deze Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn erg lekker. Serveer de gehaktballetjes met bijvoorbeeld rijst en een Mexicaanse salade of nacho’s.
- Recept voor 2 personen
- Tijd: 30 min.
Hoe maak ik het klaar?
- Meng in een kom het gehakt met 2 tl Mexicaanse kruidenmix (1 tl bewaar je voor de saus), 1 teen knoflook en het ei.
- Voeg vervolgens beetje voor beetje paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt (ik heb ongeveer 5 el gebruikt).
- Vorm met je handen kleine gehaktballetjes.
- Giet een scheut olie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan.
- Snipper de rode ui en giet een nieuw scheutje olie in dezelfde of een andere pan.
- Na een paar minuten voeg je de tomatenpuree toe en bak je die 1 minuut mee.
- Vervolgens kunnen de tomatenblokjes, 1 tl Mexicaanse kruidenmix, 1 tl koriander en de gehaktballetjes erbij.
- Meng alles door elkaar en warm de saus op.
- Strooi vervolgens wat geraspte (cheddar) kaas eroverheen.
- Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Wat heb ik nodig?
- 250 gr rundergehakt
- 3 tl Mexicaanse kruidenmix (zelfgemaakt of een kant-en-klare kruidenmix)
- paneermeel
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 1 (rode) ui
- 2 handjes geraspte cheddar kaas
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl koriander
Meer Koolhydraatarme recepten …
[bws_pdfprint display='pdf,print']