Een Pondje Minder - Maaltijdvervangers

Wat zijn Maaltijdvervangers?

De naam zegt het eigenlijk al, maaltijdvervangers vervangen als het ware je maaltijd. Het komt vaak voor in de vorm van maaltijdrepen, maaltijdshakes of maaltijdsoepen. Deze maaltijdvervangers bevatten dezelfde voedingsstoffen als een gehele maaltijd. Deze producten worden vaak gebruikt door sporters, of mensen die op korte termijn willen afvallen. De samenstelling bestaat uit weinig vetten en veel calorieën. Zo heb je bijvoorbeeld eiwitshakes en proteïnerepen. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je eerder het gevoel dat je vol zit en ga je automatisch minder eten.

De meeste mensen krijgen goede resultaten in voedingsgewoonten op basis van voedselvervangers. Aanvankelijk kunnen voedselvervangers afvallen. Dit heeft te maken met je lichaam om over te schakelen naar een andere energiebron, namelijk lichaamsvet.

Maaltijdvervangers
Maaltijdvervangers
  • Herbalife
    Heerl­ijke, uitgebalanceerde maaltijd die een uitstekende balans geeft van hoogwaardige proteïnen uit melk en soja, essentiële micronutriënten en toegevoegde plantenextracten en kruiden.
Een Pondje Minder - Maaltijdvervangers