Waar zit Fosfor in?
Fosfor komt bijna in alle voedingsmiddelen voor. Voedingsmiddelen als melk, vis, vlees en brood bevatten relatief veel fosfor. Ook wordt fosfor in de vorm van fosfaatzout als bindmiddel toegevoegd aan voedingsmiddelen
Hoeveel fosfor heb ik nodig?
Volwassen mannen en vrouwen hebben 550 milligram (mg) mangaan per dag nodig.
Welke factoren zijn van invloed op de opname van fosfor?
De opname van fosfor wordt verminderd met antacida die aluminium bevatten en hoge doses calciumcarbonaat (krijt). Calciumcarbonaat wordt aangetroffen in calciumsupplementen.
Wat is een veilige hoeveelheid fosfor?
De maximale veilige dosis fosfor is 4000 mg per volwassene per dag. Dit komt neer op meer dan twee kilo vlees of vier kilo spinazie. Met de veilige dosis is dit een gemiddelde, met een ruime marge.
Wat zijn de gevolgen van te veel fosfor?
Overmatig fosforconsumptie veroorzaakt verhoogde botverandering, die het risico op botverlies bij ouderen kan verhogen. Bovendien kan buitensporige consumptie van fosfor de absorptie van ijzer, koper en zink voorkomen.
Wat zijn de gevolgen van fosfor-tekort?
Aangezien fosfor in bijna alle voedingsmiddelen adequaat aanwezig is, is een gebrek aan fosfor bijna onmogelijk. Gebrek aan fosfor kan leiden tot anorexia, bloedarmoede, beenpijn, onjuiste botvorming tijdens de groei bij kinderen of verhoogde gevoeligheid voor infectie.
Waar kan ik het beste Vitamines kopen?
A – Vitamine A
B6 – Vitamine B6 (Pyridoxine)
Bèta-caroteen
Vitamine K
Vitamine D
C – Vitamine C (ascorbinezuur)
Vitamine E
B12 – Vitamine B12
B11 – Vitamine B11
B8 – Vitamine B8 (Biotine)
B3 – Vitamine B3 (niacine)
B2 – Vitamine B2 (riboflavine)
B1 – Vitamine B1 (thiamine)