Een Pondje Minder - Caloriearm dieet

Wat is een Caloriearm dieet?

Bij een caloriearm dieet ligt de focus op het tellen van calorieën. Een calorie is een vorm van energie afkomstig van eiwitten, vetten, koolhydraten of alcohol die het lichaam als brandstof kan gebruiken. Je valt af wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt.

Caloriearm dieet

Wat doet een caloriearm dieet met je lichaam?

Caloriearm eten is – in combinatie met beweging – een goede manier om af te vallen. Maar is een caloriearm dieet ook gezond? Je leest hier meer over de voor- en nadelen van een caloriearm dieet. Te beginnen met de vraag: wat is een caloriearm dieet? Met een caloriearm dieet kies je voor het eten van voedsel dat weinig energie, ofwel weinig calorieën, bevat. Dat betekent dat je de calorieën in je voedsel moet tellen. Voor het voedsel dat we in de supermarkt kopen, heeft men de hoeveelheid vet, zetmeel en eiwitten bepaald en ook de hoeveelheid calorieën berekend. Dit staat vermeld op de verpakking. Daarnaast zitten er in ons eten vaak ook verborgen calorieën in toegevoegde suikers.

Caloriearme Diëten
  • 1 Dag Dieet
    Met 1-daagse dieet kunt u gemakkelijk tot 2 kilo verliezen. Eenvoudig als je op korte termijn moet vallen, zodat je broek bijvoorbeeld voor een grote partij of afspraak kan verzamelen. Een eendaagse dieet duurt zoals de naam slechts één dag suggereert.
  • 3 Dagen Dieet
    Met dit dieet zou u 4800 gram afvallen in 3 dagen. Houdt u 3 dagen absoluut aan de voorgeschreven hoeveelheden, anders werkt het dieet niet. U kunt onbeperkt of thee gebruiken koffie/thee zonder suiker!
  • 4 Dagen Dieet
    Met 4-daagse dieet kunt u afvallen in 5 kilo. Het 4-daagse dieet wordt gemaakt voor mensen die snel resultaten willen zien. Als je wat slanker wilt lijken, alleen voor een afspraak of feest. Het 4-daagse dieet helpt u.
Een Pondje Minder - Caloriearm dieet