Een Pondje Minder - Vitamine B2

Wat is Vitamine B2 of Riboflavine?

Vitamine B2, ook bekend als riboflavine (bron), is een van de 8 B-vitaminen. Riboflavine helpt ons lichaam bij het vrijmaken van energie uit onze voeding. Bovendien is het een antioxidant. Een antioxidant helpt bij het beschermen van de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Riboflavine draagt ook bij aan de instandhouding van onze rode bloedcellen en aan een goed ijzergehalte in ons bloed. 

Vitamine B2 (riboflavine) - Eieren
  • Ondersteunt handhaving rode bloedcellen
  • Goed voor het gezichtsvermogen
  • Helpt bij vermoeidheid
  • Ondersteunt het energieniveau
  • Antioxidant

Waarom is vitamine B2 (riboflavine) belangrijk?

Vitamine B2 (riboflavine) maakt deel uit van vitamine B. Het is een in water oplosbare vitamine die belangrijk is voor onze stofwisseling. Vitamine B2 helpt de enzymen van het lichaam bij hun werk in het spijsverteringsstelsel. Enzymen maken energie vrij uit het eten en drinken dat we consumeren, zodat we ze weer kunnen gebruiken. Vitamine B2 ondersteunt dit spijsverteringsproces. Bovendien speelt riboflavine een rol bij het handhaven van ons gezichtsvermogen en het handhaven van onze rode bloedcellen en voldoende ijzerniveaus in het bloed.

Vitamine B2 – voor een mooie huid

Vitamine B2 is niet alleen goed voor de inwendige mens. Het ondersteunt ook onze buitenkant. Vitamine B2 voedt de huid van binnenuit en helpt daarom de huid gezond te houden.

Vitamine B2 – Waar zit het in

Vitamine B2 krijg je binnen via je eten en drinken. De vitamine komt voor in groene groenten, melk, eieren, kaas en vis. Maar door de moderne voedselverwerking gaan veel natuurlijk voorkomende vitamines verloren. Omdat vitamine B2 zijn effectiviteit verliest onder invloed van licht, is het belangrijk om voedsel of drank die riboflavine bevat in het donker te bewaren.

Een Pondje Minder - Vitamine B2