Andijvie stamppot met gehaktballetjes

Bij deze andijvie stamppot gebruik je bloemkool in plaats van aardappelen.

Daardoor bevat het gerecht weinig koolhydraten en veel vitamines, mineralen en vezels. Deze maaltijd is ook rijk aan proteïne, wat ervoor zorgt dat je lang vol blijft.

  • Porties – 1
  • Voorbereidingstijd – 30 minuten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de bloemkool in stukjes. Vul een grote pan met water en breng het water aan de kook. Voeg de bloemkool en het halve bouillonblokje toe en kook de bloemkool in circa 10 minuten gaar.
  2. Doe in de tussentijd het gehakt, de ui, het geklutste ei, het kokosmeel, de mosterd, het knoflookpoeder en een snufje zeezout en zwarte peper in een kom en kneed met je handen goed door. Draai er 3 of 4 kleine gehaktballetjes van.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenplan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Schep de gare bloemkool met een schuimspaan uit de pan en doe in een kom. Voeg de andijvie aan de pan toe en kook de andijvie in hetzelfde water in circa 4 minuten gaar.
  5. Pureer de bloemkool tot puree met behulp van een stamper of staafmixer.
  6. Giet de andijvie af en schep door de bloemkoolpuree.
  7. Breng de andijviestamppot op smaak met nootmuskaatpoeder, zeezout en zwarte peper.
  8. Schep de andijviestamppot op een bord en leg de gehaktballetjes er bovenop.
  9. Druppel de overgebleven jus uit de koekenpan over het geheel.
  10. Optioneel: eet de stamppot met wat extra mosterd.

Wat heb ik nodig?

  • Voor de stamppot:

    • 500 gram bloemkool
    • 250 gram andijvie (gesneden)
    • ½ groentebouillonblokje (gist- en suikervrij)
    • Nootmuskaatpoeder
    • Zeezout en zwarte peper
  • Voor de gehaktballetjes:

    • 150 gram mager rundergehakt
    • ¼ ui (fijngesneden)
    • ½ geklutst ei
    • 3 gram kokosmeel
    • 5 gram mosterd
    • ¼ tl knoflookpoeder
    • Zeezout en zwarte peper
    • ½ tl extra vierge kokosolie

Wat zijn de voedingswaarden van dit recept?

  • Energie: 531 kcal
  • Eiwitten: 48 gram
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Vezels: 18 gram

Meer Koolhydraatarme recepten …

[bws_pdfprint display='pdf,print']